Paulownia

Paulownia

Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume. Este cunoscut si sub numele de Arborele Printesei. Copacul Minune este produs in Laboratorul nostru si este livrat in peste 20 de tari din Europa. Paulownia se adapteaza la noi in Romania si creste extrem de repede atata timp cat ii oferim ingrijirea corespunzatoare. Inainte sa luati o decizie este recomandat sa discutati cu specialistii nostri pentru a face o analiza de sol dar si pentru a alege soiul vare se potriveste in zona dumneavoastra.

Paulownia Pret

Plantele de paulownia sunt produse in laborator si sunt aclimatizate pentru Romania. Pretul pentru plantele de paulownia difera in functie de soi , cantitate sau varsta . Alege oferta care ti se potriveste dupa ce discuti cu unul dintre specialistri nostri. Pentru

Paulownia Tomentosa

Paulownia Tomentosa este arborele cu crestere rapida care este folosit pentru ornament. Multi dintre cei care achizitioneaza soiul tomentosa si il folosesc pentru o cultura in camp NU VOR AVEA SUCCES. Plantatiile de paulownia folosite in scop forestier trebuie sa fie facute cu plante produse in vitro, plante clonate in laborator. Fiecare zona si fiecare tip de sol trebuie analizata inainte de plantare. Pentru a avea o cultura de Paulownia de succes discutati cu inginerii nostri si oferiti-le cat mai multe detalii despre terenul unde doriti sa plantati .

Paulownia Elongata

Paulownia Elongata este soiul care a aparul in Romania in urma cu 10 / 15 ani, este un soi care este destul de pretentios la noi in tara dearece este sensibil la ger si la seceta. Certetatorii europeni au facut cercetari si modificari genetice pentru Paulwonia CLONA IN VITRO si au inbunatatit calitatea lemnului , rezistenta la temperaturi scazute si rezistenta la seceta. Exista mai multe soiuri de Pauwlonia modificate genetic si sa dovedit ca au o rata de succes de 100%. Mai jos veti gasi cateva din soiurile de Paulownia modificate de cercetatorisi recomandate pentru impaduriri.

Arbori cu crestere rapida

Paulownia hibrid, clona in vitro este arborele cu cea mai rapida crestere din lume. Acest arbore al viitorului sau arborele minune cum spun alti creste pana la 18 metri in 4 / 5 ani. aceasta plantatie are 2 ani si se afla la noi in Romania. Paulownia se poate planta in scop ornamental sau ca si padure. Lemnul este foarte pretios si este cautat in intreaga lume.

Soiuri Paulownia

In lista de mai jos o sa va enumeram soiurile de Paulownia existente si omologate: Paulownia cotevisa, Paulownia clona112, Paulownia st4, Paulownia carpatica, Paulownia australis, Paulownia catalpifolie, Paulownia coreana, Paulownia ducloukii, Paulownia elongata, Paulownia fargesii, Paulownia fortunei, Paulownia glalvete, Paulownia grandifolia, Paulownia imperialis, Paulownia kawakamii, Paulownia lilacina, Paulownia longifolia, Paulownia meridionalis, Paulownia neikado, Paulownia recurva, Paulownia rehderiana, Paulownia shensiersis, Paulownia silvestrii, Paulownia aiwaniana, Paulownia theyrsoidea, Paulownia tomentosa, Paulownia viscosa, Paulownia shang tong si Paulownia arctic (polar)
Atentie , nu toate soiurile enumerate mai sus se adapteaza la noi in Romania sau in Europa.
Recomandat este sa alegeti plantele clonate in laborator si sa stabiliti impreuna cu un specialist soiul care se adapteaza pe terenul dumneavoastra, O mare parte din plantatiile care nu au avut succes in Romania se datoreaza faptului ca nu au fost respectate toate conditiile de ingrijire si nu a fost ales soiul potrivit.

Pawlonia - Paulonia - Paulovnie tomentoasă

Multi Romani ii mai spun: Pawlonia, Paulonia, Paulovnie tomentoasă - Nu este corect !!!
Daca o cautati pe google sau in youtube va trebui sa o gasiti dupa numele corect : Paulownia - arborele printesei - copacul minune.