Agro Afaceri - Investitii agricole de succes

Tel: 0756 311 901 |0761 818 480

 

Cultivarea Trufelor

Afaceri cu trufe

Pentru cultivarea trufelor sunt necesare rasaduri inoculate si plantarea acestora intr-un aspect de tip livada cu o destinatie de plantare de aproximativ 600 de copaci/hectar.

Pentru obtinerea unei bune productii sunt esentiale alegerea si pregatirea mediului, tehnicile de cultivare, calitatea simbiozei, ingrijirea si mentinerea mediului favorabil plantelor-gazda (cu o completare ulterioara a compozitiei chimice - in caz de necesitate)

De asemenea, sunt foarte importante calitatea asociatiei micorizala, evaluarea tuturor factorilor de mediu si sol precum si o buna cunoastere a procedurilor necesare in mentinerea unui substrat propice.

In caz de reimpadurire, si nu numai, plantele-gazda si simbiontii trebuie sa fie alese in functie de clima, microclima, localizarea geografica, studiul fizico-chimic al structurii solului si eliminarea vegetatiei concurente in primii ani de la plantatie.

In primii 4/8 ani de la cultivarea trufelor (luand in considerare mai multi factori), in intervalele dintre randurile de pomi, se pot face plantatii de orz, mazariche, lavanda sau levantica, etc. Aceasta din urma sunt recomandate, crescand productia de trufe negre si oferind un bun venit in zonele potrivite acestui tip de culturi.

Plantatia se realizeaza primavara sau toamna, primand toamna intrucat plantele se afla in perioada de vegetatie.

Taierea de formare sau rarire nu va fi niciodata drastica, dar trebuie sa permita utilizarea maxima de lumina, temperatura si umiditate a solului.

Trufarie
Trufarie

Trufarie si vita de vie
Trufarie si vita de vie

Recoltarea trufelor
Recoltarea trufelor

Caine cautator de trufe
Caine cautator de trufe

Cautatori de trufe
Cautatori de trufe